top of page

Aktiviteter i Lolland Falster Svæveflyveklub

Foruden de almindelige flyvedage i weekenderne, har vi en række aktiviteter i løbet af flyvesæsonen.

Svæveflyvningens dag

Hvert år afholder alle svæveflyveklubber i Danmark svæveflyvningens dag. Det er en dag med åbent hus, hvor der er særlig fokus på svæveflyvning. På dagen åbner vi dørene til vores klub og fortæller om svæveflyvningens spændende verden, og sørger også for at invitere nogle mere atypiske svævefly på besøg fra Danmarks Svæveflyvehistoriske Klub.

Påskelejr

Flyvesæsonen starter i begyndelsen af April, og derfor er helligdagene i påsken en god anledning til at komme godt i gang med den nye flyvesæson! Som bekendt ligger påsken ikke fast, og derfor er påskelejren underlagt en vejrmæssig usikkerhed, men har været en stor succes i mange år! Vi flyver alle helligdage fra morgen til aften, og hygger med grillmad. Påskelejren er især et godt tilbud til nye pilotelever, da det giver en god koncentreret introduktion til svæveflyvningen.

Sommerlejr

I juli har vi en stor tradition for at afholde en sommerlejr, hvor vi samles til flyvning en hel uge. Mange vælger at slå telte op på flyvepladsen og flyve fra solopgang til solnedgang. Sommerlejren afholdes ofte i samarbejde med andre svæveflyveklubber, og flere år har vi pakket flyene og taget sydpå til Tyskland og Frankrig, hvor flyvemulighederne er væsentligt bedre end noget sted i Danmark. 

Udflugter

Alle flyvedagene foregår som udgangspunkt på Lolland Falster Airport i Holeby, men vi ligger stor vægt på at besøge andre svæveflyveklubber i Danmark. Det er vigtigt, da der er en stor læring i ikke altid at starte og lande på samme flyveplads. Derudover er det godt at få et netværk i svæveflyveverdenen i Danmark, som man får stor glæde af når certifikatet er i hus. 

Åbent hus

Flyvepladsen i Holeby er hjemsted for 3 flyveklubber, faldskærms klubben, motorflyveklubben og svæveflyveklubben - og hvert år afholder vi i fællesskab åbent hus en lørdag i august. Det er et stort tilløbsstykke hvor der kommer en masse fly på besøg, hvor der er flyveopvisning, demonstration af faldskærms spring, og selvfølgelig mulighed for selv at prøve en flyvetur. Derudover plejer flyvevåbnet at kigge forbi med deres F-16 jagerfly, og helikoptere. 

bottom of page