top of page

Klubbens instrutører

I og med at Lolland Falster Svæveflyveklub tilbyder uddannelsen til svæveflyver har vi også nogle instruktører som står for skolingen med eleverne.

Instruktørerne

Alle instruktører er meget erfarne piloter, som er særligt egnede til at undervise. Alle danske instruktører har gennemgået den samme specialistuddannelse for at kunne instruere nye pilotaspiranter.

 

 

 

Sikkerhed

Dansk svæveflyvning holder et meget højt sikkerheds niveau med en god teoretisk uddannelse og mange intensive praktiske øvelser. Flyvesikkerhed – i daglig tale FLYSIK – har en fremtrædende plads i svæveflyveklubberne, hvor det bl.a. er instruktørerne, som holder øje med sikkerheden.

Avatar 97

Kenn Jørgensen

Jeg er født og opvokset med flyvning, og startede med at svæveflyve i 1986, og blev instruktør i 1990 da jeg gerne vil være med til at videregive min glæde ved flyvning til nye indenfor sporten.

Jeg synes, at svæveflyvning er en fantastisk sport p.g.a. det sociale element, hvor vi er afhængige af hinanden for at kunne komme i luften, prisen der er lav indenfor flyvning p.g.a. den store frivillighed, at unge kan lære at flyve førend de må køre knallert, samt fascinationen af at varm luft kan løfte et svævefly på måske 5-600 kg opad med flere meter i sekundet. 

Avatar 97

Michael Mix

Jeg er opvokset på Lolland Falster Airport og er kommet der med min far siden jeg lå i barnevogn. Jeg blev meldt ind i klubben da jeg var 8-10 år som ungdomsmedlem hvilket betød at jeg kunne få flyveture af andre mens min far betalte kontingent for mig. Jeg meldte mig ind som aktivt medlem på min 14 års fødseldag og har nu været medlem i klubben i 18 år. Jeg bruger næsten alt min fritid på svæveflyvning og jeg deltager i 2-3 store konkurrencer om året. Jeg har vundet Sun Air Cup 2 gange der er landets måske største konkurrence og jeg er blevet nummer 2 til DM. Udover det er jeg en del af det danske landshold og skal nu også til at flyve internationale konkurrencer. 
Jeg elsker alt ved svæveflyvning, fælleskabet, konkurrencen, de store oplevelser og adrenalinen. Jeg elsker måden man arbejder med naturen og vejret på - det er helt unikt og jeg tror ikke jeg kan sidestille det med noget. 
Avatar 97

Michael Lemvig Olsen

Jeg valgte at blive instruktør i Lolland-Falster Svæveflyveklub, da jeg syntes at det er vigtigt at jeg giver noget tilbage til klubben. Jeg startede som 14 årig med at svæveflyve i Lolland Falster Svæveflyveklub, og der var der nogle instruktører der brugte deres tid på at hjælpe mig, så jeg kunne lære at flyve. Derfor føles det rigtig godt at kunne hjælpe de nye svæveflyvere på vej. Jeg har selv brugt svæveflyvning som starten på min professionelle karriere, og flyver i dag Boeing 767 for Star Air, som er en del af Mærsk, og som beskæftiger 15 fly inden for fragtflyvning.

-Jeg husker at jeg tænkte at det var kun for “de udvalgte” at få lov at komme op at flyve, så jeg troede egentlig at det var stort set umuligt at komme igang med. Men det viste sig at en introduktions tur i klubben skulle ændre på det, og jeg begyndte at gå til svæveflyvning. Vi var et hold på 5-6 elever der brugte al vores fritid på pladsen. Det var en fantastisk tid. Så hvis du går og tænker, “mon det kunne være noget for mig?”, så kom ned og vær med en dag, og måske er det dig der efter 27 år sidder her kigger tilbage :)

bottom of page