top of page

Hvem er vi?

Lolland-Falster Svæveflyveklub blev grundlagt i 1943, og er den eneste svæveflyveklub på Sydhavsøerne. Vi bor på Lolland Falster Airport i Holeby, og er 30 medlemmer som alle deler en passion for flyvning. Vi flyver alle weekender og helligdage fra april til slutningen af oktober. 

Vores flypark med 10 fly spænder bredt. Vi har både klassiske svævefly af træ og lærred, moderne og robuste skolefly af glasfiber, og højt præsterende konkurrence fly. Desuden råder vi over et motorsvævefly, som giver mulighed for at flyve længere ture de dage hvor der ikke er termik til svæveflyene. Derfor er der mulighed for at opfylde alle de flyve ønsker du måtte have! 

Ligesom flyparken, er medlemmernes demografi også godt spredt, hvor de yngste er 14 år og de ældste et godt stykke oppe i pensionsalderen. Svæveflyvning er altså en utrolig bred sport, som retter sig mod alle personer med en interesse for flyvning - på tværs af køn og aldersforskel! 

Elev i klubben

Som ny svæveflyvepilot i vores klub vil du opleve at vi er en klub der også ligger stor vægt på det sociale aspekt i sporten. Det er eksempelvis kutyme at slutte flyvedagen af med en sodavand, og ofte griller vi også om aftenen. Den årlige sommerlejr er også et højdepunkt for sæsonen, hvor vi flere år har taget til udlandet for at flyve. Foruden et godt socialt sammenhold, vil du blive mødt af et professionelt instruktørhold som har mange års erfaring i at undervise i svæveflyvningen.  

 

Hvis vi har vakt din interesse, kan du læse meget mere om svæveflyvning og uddannelsen som svæveflyvepilot her på hjemmesiden, og selvfølgelig besøge os på flyvepladsen til en flyvetur!

Jeg kan rigtig godt lide at være en del af klubben da vi har et godt fællesskab og vi laver noget vi alle interesserer os for.

 -- Michael Mix, S-pilot og instruktør

Jeg har altid gået med en drøm om at blive pilot, så da jeg fandt ud af at jeg kunne melde mig ind i klubben og begynde min uddannelse svæveflyvepilot som 14 årig. Der gik ikke mere end et sekund efter jeg fyldte 14 år før  jeg startede i klubben og jeg har ikke fortrudt det siden.

 -- Dren Meri, B-elev

Min interesse for svæveflyvning startede i en lidt senere alder i søgen efter nye udfordringer og det kan man i den grad sige at jeg har opnået. 

-- Bernt Svendsen, B-elev

Vi startede i Lolland Falster Svæveflyklub i teenagealderen 

hvor vi efterfølgende blev bidt af at flyve. Vi har haft mange spændende oplevelser i klubben og derfor har vi valgt at blive isntruktører så vi kan føre vores viden videre og holde liv i sporten.

 -- Lars Henningsen 37 år, og
   Michael Olsen 39 år, Instruktører.

bottom of page