top of page

Uddannelsen til Svæveflyver

Lolland Falster Svæveflyveklub tilbyder flyveundervisning så du kan lære at flyve svævefly.

Vi har et nøje tilrettelagte uddannelsesforløb, som lever op til de høje krav, som er stillet af offentlige myndigheder. Derfor er uddannelsen til svæveflyvepilot godkendt af Trafikstyrelsen i henhold til Lov om luftfart.

Når du melder dig ind i Lolland Falster Svæveflyveklub, begynder du at flyve med det samme. Den indledende uddannelse foregår i et tosædet skolesvævefly, hvor du altid har en erfaren og særlig uddannet instruktør med i bagsædet.

Til uddannelsen hører også et teoretisk forløb, hvor du i vinterhalvåret modtager undervisning i flere forskellige fag.

To-sædet skoling

Den indledende uddannelse foregår i et to-sædet svævefly, hvor du altid har en erfaren og særlig uddannet instruktør med i bagsædet.

Til uddannelsen hører også et teoretisk forløb, hvor du i vinterhalvåret modtager undervisning i flere forskellige fag.

Solo

Til sidst i dit skolings forløb i det to-sædet svævefly vil du, når instruktøren kan se at dine flyvefærdigheder er gode nok bliver du sendt solo.

Man går solo på samme fly som man har skolet med instruktør på. Efter 10 solo starter bliver man om skolet til klubbens et-sædet skolefly

En- og to-sædet skoling

De næste skridt i uddannelsen foregår i både en-sædet og to-sædet skolefly og omfatter træning i endnu flere praktiske færdigheder.

Uddannelsesforløbet er nøje tilrettelagt helt frem til den afsluttende prøve til erhvervelse af svæveflyvercertifikatet (S-certifikatet).

S-certifikat

Når du er færdig med alt en- og to-sædet skoling bliver man sendt til s-prøve. Efter S-prøven vurderer kontrollanten efter dine præstationer under start, flyvning og landing om du får dit S-certifikat.

40387427_730371647309263_7911119121150902272_n.jpg
bottom of page